Home Lie f desverdriet.info

Hartverscheurende verhalen

Oproep voor hartverscheurende verhalen!
Heb je, na een breuk in je relatie, liefdespijn?
Schrijf je verhaal op en e-mail het naar roelvduijn@planet.nl Wij plaatsen je verhaal, als je wilt onder pseudoniem, graag en gratis in deze site! Je weet, opschrijven is beter worden. Maak het voor jezelf zo lang en precies als de vloed van je tranen.


Het verraad

van een vrouw die zorgeloos alleen op vakantie ging


Nooit had zij er in verband met zichzelf aan gedacht. Hoe zou ze ook? Na een huwelijk van meer dan 30 jaar en 4 prachtkinderen. Er waren wel barsten en het liep niet altijd allemaal vlekkeloos, dat kon ook zijn oorzaak hebben in het wonen in Israël.

Het leven daar is hectisch en concurrerend. Al jaren lang leek hij door haar heen te kijken, haar niet te zien, haar niet te horen. Het sleepte zichzelf voort in de routine, als muur om hem heen door het dagelijks leven.
Zij echter was hieraan gewend en eiste, verlangde en dacht niet aan meer. Zo was het. Weinig vergelijkmateriaal voor handen.

Op een dag was ze terug gegaan naar het oude, rustige, veilige Holland. Ze zou daar voor een paar weken blijven. Frequent hield ze telefonisch ruggespraak met hem. Over haar terugkomst naar huis en kinderen, naar Israël.
Hij toonde zich niet enthousiast en gaf geen enkel teken dat hij haar miste. Een mist van onverschilligheid, minachting hing om hem heen.
Haar afwezigheid leek hem niet te deren.

Na jaren van twijfel, zorgen, heimwee, gemis, gesmeek, pogingen tot hereniging en praten zonder resultaten keerde ze jaar op jaar weer met almaar zwaarder hart terug naar Holland. Zonder te weten, te voelen, wat er gaande was. Wat hij nou echt wilde.

Intussen had hij via zijn zoon met grote kennis van computers gevraagd hoe het zoekprogramma op internet werkte. Onze zoon legde hem dit uit.
Nadien vond zij hem druk bezig op internet en er verschenen dames in het beeld die hij vlug wegdrukte. Zij vroeg hem: wat gebeurt hier? wat moet je met al die vrouwen?
Maak je niet ongerust: niets echt niets.
Ze liet zich in slaap sussen van de onwetendheid, maar al te graag. Terug naar Nederland, de vakantie jaarlijks naar Israël en naar hem was voorbij. Eenmaal in Holland, notabene op hun trouwdag, kwam zij tot de ontdekking dat hij op internet een vrouw had gevonden en meer dan dat. Hij logeerde al regelmatig bij haar. Enkele weken later nam hij zijn totale intrek bij deze vrouw.

Zijn huwelijk beëindigde hij laf per email. Waar zijn computerkennis pas opgedaan al niet goed voor was. In twee spaarzame emailberichtjes berichtte hij dat het zijn allerlaatste kans was om nog een jongere vrouw te vinden. Zij is 36 jaar en hij 59.
En dat zij het hem moest vergeven, want zo gaan die dingen nou eenmaal. Hij wilde een nieuw leven, nieuw geluk, nieuwe vrouw.


Ballast weggooien

Zij las de emails en kon niet bevatten wat er gebeurde.
Haar wereld klapte hard ineen en zij kon zich niet staande houden.
De depressie sloeg toe en dompelde haar onbarmhartig onder.
Jarenlang.
Ja, hij vond het vervelend dat zij “het “ zichzelf zo aantrok. Wat was nou een huwelijk van meer dan 30 jaar?
Nee dat stopte je even per email en dan ging je een ander leven leiden. Compleet met andere vrouw en haar kinderen, dus andere kinderen, andere vrienden, andere buren, andere kennissen. ander huis. Geluk is niet te koop, op geen enkele voorwaarde.

Zij zal uit deze strijd komen met hulp van de liefdesverdriethelper. Zij zal haar hart legen en de overtollige ballast weg gooien en niet langer zich voeden met de herinneringen aan hem.
De eerste stap op weg naar vrijheid en inzicht is vandaag gezet.

En daarvoor dankt zij de liefdesverdrietdokter Roel van Duijn.

In dank van de schrijfster van deze brief,
Adrienne
 

 

Home |Over ons |Contact || JudyQ©2006-2015 Blueconnexxion Studio